Spoštovani člani GD Ptuj,

vabimo vas, da se udeležite nadaljevalnega tečaja o poznavanju gliv. Prosimo vas, da natančno preberete spodnje obvestilo in svojo odločitev o udeležbi čim prej sporočite na telefonsko številko 041978306, saj moramo število udeležencev tečaja sporočiti predavatelju Slavku Šerodu.

Nadaljevalni tečaj o gobah

Tečaj se prične v soboto, 24. 6., od 10. do 15. ure in v nedeljo, 25. 6., od 10. do 14. ure  v Mariboru, Preradovičeva 1.

Udeleženci tečaja bodo spoznali 240 vrst gliv po izboru Mikološke zveze Slovenije (MZS). Tečaj je predviden kot priprava na izpit pri MZS za naziv determinator svetovalec (ni pa to pogoj). Nadaljevalni tečaj je tudi osnova za pristop k izpitu za strokovni naziv determinator samostojni svetovalec, če ima tečajnik že opravljen izpit iz poznavanja mikroskopiranja.

Na tečaju so zajeta nova imena gob, čeprav bodo na letošnjem izpitu, ki ga bo organizirala MZS, v veljavi še stara imena iz prejšnjih seznamov gob. Tečajniki bodo spoznali stara in nova, spremenjena imena gob. Cena je zaradi obsežnejše snovi višja kot za začetni tečaj  spoznavanja gob in znaša 50 evrov. Tečajniki lahko  plačajo z gotovino na začetku tečaja ali denar nakažejo prek UPN na TRR društva (pred pričetkom tečaja). Pri plačilu prek UPN naj navedejo naslednje podatke:

• plačnikovo ime in priimek ter naslov
  • koda namena plačila: OTHR
  • namen/rok plačila: plačilo nadaljevalnega tečaja o gobah
  • IBAN: SI56 6100 0002 3629 062 (Delavska hranilnica d. d.)
  • referenca (sklic): SI99, naslednje polje pustijo prazno
  • ime in naslov prejemnika: Gobarsko društvo Lisička Maribor, Preradovičeva 1, 2000 Maribor